| 3D PAPER DIY

8 / 1 / 2014

Hei! Täällä on koko keittiö paperisilpun vallassa, kun innostuin eilen tekemään paperikoristeita Aina-tyttösen tuleviin 1-vuotissynttäreihin. Sain kerrankin tehdä ihan rauhassa ja kuten hyvissä projekteissa on usein tapana, syntyi nytkin juttuja vähän aiheen vierestä. Sellaisen tavallisen paperinauhan lisäksi sain nimittäin idean tehdä saman ns. 3D:nä, johon seuraavassa tarkempia ohjeita.

 


Toteutukseen tarvitaan ompelukone, pyöreä kuvioleikkuri (omani on Fiskarsin) sekä erivärisiä askartelukartonkeja. Hitain vaihe tulee heti alkuun, kun pahveista leikellään tarvittava määrä palloja. Yhteen pallukkaan tarvitaan kolme pahvipalloa eli sommittelin pahveista erivärisiä kokonaisuuksia. Tämän jälkeen on vuorossa viirin kokoamisvaihe eli kukin pallukka ommellaan keskeltä siten, että lankaa ei katkaista välissä lainkaan. Kannattaa jättää alku- ja loppupäähän tarpeeksi lankaa kiinnikkeiksi, huom! Kun kaikki pallukat on ommeltu yhteen pitkäksi viirinauhaksi, avataan pallukat yksi kerrallaan taittamalla uloimpia pahvipalloja reilusti. Ja siinä se!
Tein lisäksi vielä yhden jutun vähän samalla idealla, mutta en viitsi kaikkea tunkea samaan postaukseen eli siitä lisää myöhemmin. Hyllyssä on myös kokeilu timantinmallisesta, ööö kuviosta ja näitähän voi keksiä vaikka millä mitalla lisää! Esimerkiksi vesipisaranmallinen mobile olisi hauska! Miltä vaikuttaa – meneekö kokeiluun? :)
 Hi! Our baby girl is turning one year soon so I wanted to make some simple party decorations. This was not the model I tended, but sometimes new ideas can occur while having fun! To do this, you need a round paper cutter, sewing machine and cardboard in different colors. For a one ”3D ball”, you need three round balls that you sew together from the middle. Then just fold the sides to make it round. I even did another model, but I´ll show that one later! Be well!

33 Responses to “| 3D PAPER DIY”

 1. Leena sanoo:

  Menee todellakin kokeiluun. Hieno! Ja tää sun blogi on yks mun lemppareista!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos – on muuten tosi addiktoivaa hommaa, kun on niin paljon mahdollisuuksia värien ja muotojen kanssa! Ihana kuulla, että mun blogista on yhdeksi suosikiksi asti!! :)

 2. Reeta sanoo:

  Tosi hienot!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Ja helpot tehdä, kunhan on vaan laitteet olemassa. Ilman kuvioleikkuriakin voi kyllä tehdä, mutta se vie aikaa.. :)

 3. Paula sanoo:

  Tosi maukkaat värit noissa nauhoissasi. Tein joku vuosi sitten tuollaisia joulukuusen koristenauhaksi, tosin piparkakkureunaisella ympyrälävistäjällä, kun tavallista ympyrää ei kotoa löytynyt. Kannattaa kokeilla erilaisia muotoja! Lastenhuoneen tauluun tein juurikin vesipisaroita ja ystävänpäiväkorttiin tein kolmiulotteisen sydämen pienenevillä sydämillä.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Huomasin myös, että noita valmiita kuvioita oli enemmänkin – monet vaan tosi pieniä :(. Hyvältä kuulostaa noi ideat, sydänkortista tuli varmaan aika mahtavan näyttävä!

 4. johannal sanoo:

  Onpas kivat!

 5. Katja sanoo:

  Minä tein jouluksi vanhan kirjan sivuista samanlaisen (http://projektila.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-10.html), mutta täytyy sanoa, että tämä kyllä peittoaa sen värikkyydellään :)
  Ihastuttava!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Arvelinkin, että tämä ei ole mikään uus idea. Kirjansivut on kyllä loistavaa uusiokäyttöä, ei tullut paljon hintaa sille koristeelle! :)

 6. Sari sanoo:

  Kivoja! Mä surautin jouluksi kultaisen pallorimpsun litteänä ”1D”-versiona. ;) No, tuollahan tuo roikuskelee vieläkin. Ihan kivoja hömpsäkkeitä vaikkei mitään juhlia olisikaan. :)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Mäkin tein aluksi niitä litteitä tytön juhlin – nekin on kivoja! Vähän hillityimmillä väreillä tämmöinen menee kyllä hyvin ilman juhlia, kokomustaa vähän jo mietin… :)

 7. Johanna Koo sanoo:

  Voi ku kivasti mätsää ton taulun kans. Kiva diy! Mulla oli tän tyyliisiä yhtenä jouluna kuusessa. Tosi kivan näköinen, helppo ja halpa juttu toteuttaa…vaikka onhan siinä tietty näperteleminen kun ompelee noita :) Terkkuja! <3

  • Maiju Maiju sanoo:

   Joo mietin kanssa, että pitää muistaa nämä ens jouluna, kun tänä vuonna ehkä just kaipasin jotain simppeliä köynnöstä kuuseen. Myös pelkkinä yksivärisinä pallo-koristeina vois olla aika ok :)

 8. Minna H sanoo:

  Aivan ihana! Kokeilisin heti, jos olisi ompelukone (ja ehkä se kuvioleikkurikin)… ;)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Ei se kuvioleikkuri ihan pakollinen ole, mutta tietysti nopeuttaa paljon hommaa. Mullakaan ei ole omaa ompelukonetta eli anopin lainakoneella surautin nämä

 9. Bette sanoo:

  Aivan ihana DIY juttu! ^^

 10. mariska sanoo:

  Meillä on aikalailla samanikäiset tytöt- meilläkin 1v synttärit pian tulossa. Taidankin varastaa ideasi, pakkohan neitille on koristeita saada! Kiitos upeasta blogistasi, olen koukussa :D

  • Maiju Maiju sanoo:

   Hei! Synttäreitä on aina niin hauskaa järkkäillä – etenkin tämmöisten pikkuneitien, eikös :) Onnitteluja vaan sinne! Loistavaa, jos nämä ideat tulevat teillä käyttöön!

 11. Pauline sanoo:

  Onpa hauskat! Onnea tyttärelle!

 12. Milli sanoo:

  Hei! Mistä ostit tuon Fiskarsin ympyräleikkurin?

  • Maiju Maiju sanoo:

   Leikkuri on Suomalaisesta kirjakaupasta – maksoi 19,90 € ja on siis kokoa L. Tiimarista saattaa hyvällä tuurilla löytyä halvalla, kun koko ketju on lopettamassa.. :)

 13. Maire sanoo:

  Tuo 3D-palloketju onkin hauska idea – hieno! Muistin just, että sain tuollaisen ympyräleikkurin kaverilta joululahjaksi, nyt tiedän mitä voisi askarrella.

 14. Tosi kivoja!
  Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla ja voisin jopa kuvitella, että täysin käsitöissä kädetönkin ihminen (minä) näissä saattaisi onnistua:D

 15. Ellu sanoo:

  Ympyränleikkaus tehtaalta iltaa! :) Ensimmäinen prototyyppi tehty, kiitos sinun mahtavan idean, mutta miten sait ompelukoneella noin siistiä jälkeä? Suoralla ompeleellahan teit eikö? Täällä joko tekijässä tai koneessa vika, mutta jälki on suttuista kun mikä! Voi miten oisin kiitollinen jos osaat antaa vinkkejä onnistumiseen?!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Sori Ellu, että olet saanut odottaa vastausta! Meillä on ollut lapsukainen sairaana, joten en ole ehtinyt näiden asioiden pariin :( Mutta siis – ompelin tosiaan ihan suoralla ja vähän sain aluksi hakea oikeaa piston pituutta. Pidempi pistonväli tuntui toimivan paremmin kuin lyhyt – voisiko siinä olla yksi syy? Kannattaa varmaan kokeilla vähän molemmilla!

 16. Kaisa sanoo:

  Mistä tuo ihana pallojuliste on? Sopii älyttömän hyvin yhteen koristeen kanssa.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Hei,

   ja pahoittelut pitkästä vastausajasta (vatsatautia ynnä muuta kivaa on tähän väliin mahtunut…) Juliste on tilattu Mamamekko-blogin kautta eli sieltä kannattaa katsoa myyvätkö he printtejä edelleen. Välillä kauppa on ollut kiinni ja välillä taas toimitukset rullaavat.

 17. Mélanie sanoo:

  I speak too fast, here is the tutorial for paper garland haha :p

  Mélanie xx outofstandards.blogspot.fr

Kommentoi