| DIY WOODEN ORNAMENTS

27 / 11 / 2016

Tervehdys! Ajattelin, että voisin osana joulun odotusta tehdä pienen postaussarjan kirppiskoristeista. Mitä kaikkea kirppiksiltä kannattaa joulua varten katsella ja miten vanhoja koristeita voi esimerkiksi tuunata uuden näköisiksi. Kiinnostaisiko sellainen?


diy-joulukoristepuiset-kellot

Valmistelin ekan jutun eilen, kun löysin vaihteeksi tämmöisiä puisia kellokoristeita – ei varmaan ole kierrätyskeskusta tai kirpputoria, jossa näitä ei olisi?! Terveisiä 90-luvulta! Minusta kellojen malli on silti aika kiva ja ajaton eli niissä on potentiaalia parempaankin. Maksoin näistä SPR:n kirppiksellä yhteensä 0,40 euroa.


helmi-diy-joulupuinen-enkelijoulu-lastenhuone-diy

Ensimmäisenä vaiheena on purkaa koristeet osiin sekä heittää hyvästit tummentuneelle puupinnalle. Maalasin kellot vanhalla maalinjämällä asettamalla ne saslik-tikkujen päähän. Maali kuivuu tasaisesti ja kerralla, eli yksi kerros riittää. Samalla maalasin pari puuhelmeä, sillä sopivan värisiä helmiä ei ollut tarpeeksi. Kahdessa kellossa puunsävy oli hyvä eli ne saivat kelvata sellaisenaan. Spray käy tähän tuunaukseen myös!

Kun kellot ovat kuivuneet, seuraa toinen vaihe, johon tarvitaan vain ohutta nahkanarua tai rautalankaa kuten minulla. Niin ja puuhelmiä. Sitten vain pujotellaan mielen mukaan ja kellot ovat valmiit! Aina on tänäkin vuonna toivonut omaa joulukuusta eli nämä ovat hyviä koristeita siihen :).


joulukoriste-diy jouluinen-lastenhuone

Hi! I think there´s nothing better than flea markets this time of the year! People are selling their old Christmas stuff – ornaments, lights, candles… you name it! For very little money it´s possible to find all kinds of decorations that you can fix to match your own personal style. Here is little something I did with some leftover paint and wooden pearls! Perfect for Aina´s own Christmas tree. :)

10 Responses to “| DIY WOODEN ORNAMENTS”

 1. Aivan valtavan suloiset joulukellot niistä tulikin. Hieno idea!

 2. Päivi sanoo:

  Niin hienoja! Ja mielelläni luen tuunauksistasi!

 3. Riikka sanoo:

  Kiva idea! Meillä taitaa olla pari tuollaista kelloa jossain koristelaatikossa ja ne voisikin maalata kalkkimaalilla :)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kalkkimaalilla tulee varmasti hyvä, nämäkin oli maalattu mattamaalilla. :)

 4. joulumieli sanoo:

  Kiinnostaa!:) Aivan ihanan tulivat kelloista!

 5. joulumieli sanoo:

  Siis ihanan näköiset tuli. ;)

Kommentoi