| THIS IS THE END, MY FRIEND

29 / 12 / 2016

Hei, olen pyöritellyt tätä postausta mielessäni enemmän ja vähemmän koko joulun. Aina asiat eivät nimittäin mene, kuten on suunnitellut. Blogini taival osana Indiedaysia on tullut kulissien takana päätökseen jo muutama kuukausi sitten nykyisten bloggaajasopimusten uudistamisen yhteydessä. Kuten monen muunkin. Blogiringin ja Indiedaysin yhdistyttyä olen itse kokenut, että en sisustusbloggaajana oikein sovi enää mihinkään kategoriaan. Myös sopimukseni ehdot huonontuivat. Jo tässä vaiheessa mietin, että ehkä nyt on hyvä lopettaa. Tuo ajatus on muutenkin aina välillä käynyt mielessä.


ikkunalaudalla-jul anemonen-maljakossa

Koko mennyt syksy ja talvi on kuitenkin ollut niin inspiroivaa aikaa, että lopettamispäätös on jatkuvasti siirtynyt. Vaikeaa päätöstähän on helpoin lykätä ja olla ajattelematta. Joulukuussa aloinkin jo ajatella toisin – ehkä kuitenkin jatkan, jos sopiva ympäristö ja sivusto löytyy? Näin osaltaan kävikin ja aloin jo olla innoissani muutosta. Mutta. Juuri ennen muuttoa sain tietooni asioita, jotka latistivat tunnelman täysin. Ette oikeasti usko, miten brutaali blogimaailma voi olla. Miten huonosti bloggaajan oikeuksista huolehditaan. Miten yksipuolisesti tämä homma pahimmillaan toimii. Mulle se kaikki oli liikaa eli peruin muuton.


valkoinen-anemone anemone-leikko

Eli nyt olen takaisin lähtöruudussa. En tiedä mitä blogini kanssa teen. Täällä Indiedaysillä se tulee joka tapauksessa päättymään eli blogini katoaa vuoden lopussa, kahden päivän päästä. Kiitos Indiedaysille kuluneesta kolmesta vuodesta, minulle jää niistä hyvät muistot! Jään odottamaan materiaalipakettejani, jotta voin joskus halutessani palauttaa kaikki vanhat kirjoitukset ja kuvat.


anemone naispatsas

Seuraavaa blogin osoitetta ei siis ole antaa. Ainoa asia, jonka tässä vaiheessa tiedän on, että otan nyt aikalisän bloggaamisesta. Täällä päässä istuu aika ryytynyt nainen, voin kertoa. Vauvavuosi on aina kuluttava, vaikka olenkin nauttinut siitä 110 %. Nyt silti tuntuu, että tarvitsen lisää aikaa muihin asioihin kuten liikkumiseen ja itsestäni huolehtimiseen. Blogini facebook-sivu pysyy edelleen pystyssä, samoin Instagram-tilini. Kuulumisiani voi siis edelleen halutessaan seurata erityisesti instassa, jonne tulee myös tietoa mahdollisesta uudesta blogista.

Tämä on tällä erää blogini viimeinen postaus, vaikka ovi jatkolle jääkin vielä auki. KIITOS siis kaikille täällä käyneille ja kommenttia jättäneille! On tämä ollut huimat yhdeksän vuotta ja siitä suurin kiitos kuuluu teille lukijoille – you are the best! Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta 2017!


white-anemone kukkia-ikkunalaudalla

This is the end, my friend. At least for now. My blog ends here at Indiedays due to some changes on the site and my blog contract. My intention was to continue blogging, but I´ve been having bad luck with my other plans so far. So I´m taking some timeout to figure out how the things stand with everything. If I still want to keep going. I don´t have that answer yet. But I know there´s a need for other things right now in my life, like taking care of myself and my family. I want to get in shape again after having a baby. I don´t want to lose myself ;). So there´s still a maybe – I may start writing again, if I feel like it. So this is a goodbye for now. Thank you following my blog, you are the best! I hope you guys have a Happy New Year!

P.S. You can still find me on Instagram, if you feel like it!

65 Responses to “| THIS IS THE END, MY FRIEND”

 1. Marjo sanoo:

  Hei Maiju,

  kiitos sinulle kuluneista vuosista! Blogisi oli ensimmäinen, johon todella silloin aikoinaan koukutuin, ja sen viehätys on kantanut kaikki nämä vuodet. Ihanaa, että ainakin Instagram-tilisi jatkaa inpiraation lähteenä. Voimauttavia hetkiä tuleviin kuukausiin!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Marjo kauniista sanoistasi, kyllä tätä on tehty koko sydämellä ja päätös on siksi aika haikea. Hyvää Uutta Vuotta sinulle! <3

 2. Tanja sanoo:

  Voi surku . Blogisi on ihana ja lähes päivittäin ilahduttanut minua. Toivottavasti jatkat kunhan yhteistyä kuviot selviävät.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Tanja, blogia on kiva kirjoittaa eli jatko ei ole ihan mahdoton ajatus :) Mukavaa Uutta Vuotta!

 3. Jaana K sanoo:

  Kiitos Maiju inspiroivasta blogista! Blogimaailma taitaa olla muutoksen alla. Sinun blogisi on niitä todella harvoja joita enää luen eikä omaakaan jaksa enää päivitellä niin tiuhaan kuin ennen. Toivottavasti instagramiin postailet edelleen aktiivisesti, sitä kuitenkin tulee enemmän seurattua. Hyvää loppu vuotta ja onnellista tulevaa <3

  • Maiju Maiju sanoo:

   Joo ihan saman olen havainnut – ihmiset ehkä seuraavat muutamia suosikkiblogejaan edelleen, mutta vastavuoroisuus tuntuu etenkin kommentoinnin muodossa siirtyneen enemmän juuri Instagramiin (?). Ja onhan siinä iso ero blogin ja instan päivittämisen välillä, laadukas blogi vaatii nykyään aika paljon töitä, aikaa ja paneutumista. Instagramin siis pidän edelleen ehdottomasti, eihän sitä voi näin tärkeää kiinnostuksenkohdetta lopettaa yhtäkkiä kokonaan! :) Ihanaa tulevaa vuotta Jaana <3

 4. Anniina sanoo:

  No voi surku! Blogisi on ollut minulle inspiraation lähde, täältä löytyy aina takuuvarmasti kauneutta ja ihania ideoita. Toivottavasti blogijutut järjestyvät ja jatkat vielä, siihen asti ihailen Instagrammissa :-)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Anniina, eiköhän blogilleni vielä löydy oma aika ja paikka, jos päätän sitä jatkaa. :) Olen niin otettu näistä kaikista ihanista kommenteista, kiitos <3 Hyvää Uutta Vuotta!

 5. Voi että miten ikävä kuulla!
  Toivottavasti asiat järjestyvät ja että saamme pian taas nauttia sun ihanasta blogista jossain muodossa. Mutta ota ensin aikaa itsellesi.

  Onnellista uutta vuotta!
  Terv. Koko Lundian poppoo

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Lotta, sen aion tehdä! Oikein mukavaa ja menestyksekästä Uutta Vuotta teille sinne Lundialle! <3

 6. Maiju sanoo:

  VOI EI:(! Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani. Toivon niin, että pääsen vielä lukemaan inspiroivia postauksiasi!
  Tsemppiä jatkoon<3

 7. Portaallista lähtöä jotenkin osasin odottaa, mutta en sitä, että kokonaan lopettaisit. Ota vähän aikalisää ja palaa sitten keväällä uuden blogin myötä, eiks joo? Tätä blogia tulee muuten ihan käsittämättömän suuri ikävä. Yks mun lemppareista. Ehdottomasti.

  • Maiju Maiju sanoo:

   No en mäkään ehkä tätä käännettä vielä viikko sitten nähnyt, täytyy myöntää Anna. Mutta kun se toinen kuvio meni puihin, niin tässä ei käytännössä jäänyt kuin 2 päivää siirtää blogi uuteen osoitteeseen. Eikä se oikein tahdo riitää, jos haluaa hyvän blogin. Eli hyödynnän nyt tämän sauman lepäilyyn ja kerään uusia voimia. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo sitten tullessaan :). Hyvää Uutta Vuotta!

 8. Kikka sanoo:

  Toivottavasti päätät jatkaa, kun aika on sille oikea! Minä ainakin jään kovasti kaipaamaan, täältä olen löytänyt niin paljon inspiraatiota ja kauniita kuvia vuosien varrella!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Kikka, sanasi lämmittävät kovasti! Täytyy nyt miettiä, mitä jatkossa haluan tehdä :) Mukavaa Uutta Vuotta sinulle! <3

 9. Saara sanoo:

  Blogisi on ollut yksi kauneimmista, joita käyn kurkkimassa. Kiva, että jatkat Instagramissa. Onnea blogitauollesi (jonka täysin ymmärrän) ja uudelle blogille sitten ehkä joskus aikanaan!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Saara, jatkan kyllä Instassa! Ehkä kevät herättelee uuden blogin henkiin, mene ja tiedä :) Hyvää Uutta Vuotta!

 10. Sarp sanoo:

  Kiitos inspiraatiosta kaikkina kuluneina vuosina.
  Toivottavasti tämä on vain tauko, tulee kova ikävä.
  Insta on kiva, mutta blogissa tulee syvemmästi aiheet esille.
  Ja sinun aiheet kiinnostaa ja inspiroi.
  Kaikkea hyvää tulevaan vuoteesi!
  Kuulumisiin…

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Sarp ja oikeassa olet, että insta-kuvat ovat vähän sellaisia makupaloja ja kuvia katselee mielummin isompina tekstin kera. Mutta katsotaan miten tässä käy :) Samoin kaikkea hyvää sinulle! <3

 11. Terhi sanoo:

  No voi harmi. Älä lopeta. Indiedays ei kyllä näytä enää alustana niin hyvältä kuin joskus. Mutta eikö tosiaan kukaan halua sinua listalleen. Ihmettelen tätä, sen verran loistava tämä blogisi on ollut. Hyvää uutta vuotta.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Indiedays on munkin mielestä muuttunut ihan hurjasti ja varsinkin tämän uusimman Blogirinki-yhdistymisen myötä. Tuskin enää tunnistaa samaksi.. Olen ollut vasta yhteen tahoon yhteydessä (tuohon mikä kaatui) eli en tiedä muusta. Nykyinen trendi tosin on, että bloggaajille tarjottavat sopimukset ovat luokattoman huonoja, minkä lisäksi ne sisältävät myös kaiken maailman rajoitteita ja sääntöjä. Portaalista saatava hyöty jääkin bloggaajalle usein melko pieneksi ellei sitten ole todella suositusta blogista kyse. Eli siitäkin syystä haluan nyt harkita jatkon tarkkaan :) Kiitos sinulle kannustavasta kommentista ja oikein ihanaa vuotta 2017!

 12. Voi ei, ikäviä uutisia. Kiitos paljon kauniista inspiroivasta blogistasi. Toivon, että vielä jossakin vaiheessa palaat takaisin. Lempeitä tuulia vuoteen 2017. <3

 13. tiitu sanoo:

  Voi,harmillisia uutisia!! Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen,toivottavasti löydän uuden blogisi,jos sellaisen päätät jälleen aloittaa. Toivottavasti päätät :) Tiitu

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos! Eiköhän se löydy, tarkoitus on ainakin jatkaa samalla nimellä jos uuden blogin laitan :)

 14. Nadja sanoo:

  Nej vad ledsen jag blir över ditt beslut att (för tillfället) inte fortsätta blogga! Din blogg har varit så fin och läsvärd, speciellt vill jag tacka dig eftersom du med din bloggning har fått mig att läsa mera finska – du skriver så bra! Och det är inte många bloggar eller texter jag, med min dåliga finska, vill läsa frivilligt – men just din blogg har jag fastnat för. :) Hoppas du får ett gott nytt år och meddela gärna på din instagram ifall du bestämmer dig för att börja blogga på nytt! Tack så mycket och ha det bra! :)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Oj, vilken underbar kommentar, det är jätteroligt att höra, verkligen värmer mitt hjärta! Tack! Jag kommer garanterat meddela på Instagram ifall jag skall starta en ny blogg! Ha det så bra! <3

 15. Ellu sanoo:

  Voi harmi, mutta iso kiitos kaikista ihanista ja inspiroivista jutuistasi. Olen aina ihastellut kauniita kuvia ja ihmetelleyt mistä ihmeestä ammennat kaikki ideasi. Kotinne on niin kaunis ja harmoninen ja olen niin iloissani seurannut blogia joka ei koko ajan hanki uutta ja kallista vaan omilla käsillään korjaa ja uudistaa.
  Huilaa ja vedä henkeä, nauti suloisista lapsistasi, ne on ne kaikista tärkeimmät.
  Kaikkea hyvää vuodelle 2017.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Voi kiitos näistä ihanista sanoista – erityisesti ilahduttaa kuulla, että myös lukijoille on välittynyt mun kiinnostus kirppiksiin ja että pienelläkin rahalla voi välillä saada jotain kaunista aikaan! Kaikkea hyvää myös sinulle ensivuoteen! <3

 16. Hamsteri sanoo:

  Kiitos kauneimmasta ja inspiroivimmasta blogista!
  Rentouttavaa blogitonta elämää, täytynee itse liittyä viimein instaan…

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos!! Insta on kiva, kunhan siihen ensin pääsee jyvälle ja löytää kiinnostavaa seurattavaa! :)

 17. Anu sanoo:

  Oi ei!! Blogisi on yksi yksi harvoista joita käyn lukemassa. Täytyy sanoa, että ikävä tulee. Onneksi instassa saa katsella kauniita, inspiroivia kuviasi. Hyvää blogitaukoa, toivon että se jää tauoksi. Ja onnellista vuotta 2017! :)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos paljon Anu, itseäkin harmittaa, että nämä kuviot menivät nyt näin. Mutta eihän minkään tarvitse olla lopullista, vaikka insta onkin niin helppo kanava blogiin verrattuna. Oikein hyvää Uutta Vuotta myös sinulle! <3

 18. Mirella sanoo:

  Nyt kyllä tuli suru puseroon. Jään niin kaipaamaan kaunista ja
  inspiroivaa blogiasi ja sen todella upeita kuvia.
  Toivon, että palaat vielä blogisi pariin kun on se oikea aika.
  Törmäillään muissa somekanavissa. =)
  Kaikkea hyvää sinulle ja onnellista uutta vuotta.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Voi kiitos Mirella, tällaista upeaa palautetta on niin mahtava saada! <3 Oikein hyvää Uutta Vuotta!

 19. HeidiS sanoo:

  Kiitos sinulle blogistasi, on ollut ilo lukea ja kulkea blogisi matkassa, erityisesti olen arvostanut kykyäsi olla menemättä ainoastaan kulutus edellä vaan aarteiden ja löytöjen kautta olet matkannut oman hiotun tyylin mukaisesti, odotan jälleen uutta blogiasi, onnea vuodellesi 2017, instagramia jään seurailemaan, HeidiS

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kyllä persoonallisten tavaroiden ja huonekalujen etsiminen on mulle se ehdoton sisustamisen suola – ihanaa, että se on välittynyt myös teille lukijoille! Hyvää Uutta Vuotta ja törmäillään instassa <3

 20. S sanoo:

  Ihanaa uutta vuotta, mitä ikinä se tuokaan tullessaan. Sun blogia jää kyllä ikävä, paras sisustusblogi ehdottomasti! <3 toivottavasti kuulemme sinusta lisää myöhemmin! :-)

 21. Sabrina Staff sanoo:

  Thanks for your beautiful words and photos. I will miss this space!

 22. hilda sanoo:

  Hei,
  haikeana luin postauksesi! Blogisi on kaunein ja inspiroivin sisustusblogi jonka tiedän. Kiitos tähänastisesta ja onnea vuodelle 2017!

 23. Maija/Pihkala sanoo:

  Voi harmi, minäkin jään kyllä kaipailemaan blogiasi. Mutta kaikella aikansa ja paikkansa, tietyissä tilanteissa pieni aikalisä on varmasti ihan perusteltu päätös. :) Ja ainahan bloggaamista voi jatkaa, jos siltä alkaa tuntua.

  Mukavaa uutta vuotta ja kaikkea hyvää, törmäillään instan puolella!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Maija, näinhän se juuri menee ja tosiaan aina voi tämän harrastuksen pariin palata, jos siltä tuntuu! Kaikkea hyvää Pihkalan ensivuoteen, ollaan yhteyksissä! <3

 24. Sanna sanoo:

  Voi harmi :(! Harvoin olen kommentoinut blogiisi, mutta seurannut kyllä postauksiasi. Sinulla on niin hyvä maku ja kiva tyyli sisustaa! Erotut eduksesi, sillä tyylisi on ajassa kiinni mutta valintasi eivät ole jokapaikassa toistuvia blogikliseitä. Instasi meni seurantaan ja toivon, että jatkat vielä bloggaamista. Ymmärrän kyllä, että pikkulapsiarjessa voi ajalle olla muutakin käyttöä. Hyvää uutta vuotta sinulle :)!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Nyt tulee jo tippa linssiin näitä kommentteja lukiessa, kiitos kauniista sanoistasi Sanna <3 Ehkä paluu vielä on mahdollinen, mutta omilla ehdoilla ilman turhia paineita portaalien tms taholta, katsotaan :) Oikein hyvää Uutta Vuotta!

 25. Johanna sanoo:

  Kiitos. Olen seurannut blogiasi jo fru skrotin ajoista asti. Hyvää uutta vuotta!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Voi mahtavaa, ehkä elvytän rouvan, jos en muuta keksi, hehheh! Ihanaa Uutta Vuotta 2017 Johanna! <3

 26. Villis sanoo:

  Kiitos mukavasta blogistasi, sitä oli mukava seurata! Kaikella on kuitenkin aikansa ja elämässäsi on varmasti juuri nyt todella tärkeää aika lasten kanssa. Kunnioitan päätöstäsi ja mukavaa, että instagramista voimme joskus kuulla ja nähdä pikkaisen tekemisiäsi, mutta pääset aavistuksen helpommalla sen ylläpitämisessä. Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja koko poppoollesi!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Näinhän se menee, harrastuksen olisi kuitenkin hyvä antaa eikä ottaa varsinkin tämmöisessä ruuhkaisessa elämäntilanteessa. Ehkä vielä löydän tavan, jolla asioihin tulee hyvä balanssi :) Samoin hyvää Uutta Vuotta sinulle!

 27. Tuuli sanoo:

  Mikä harmi, löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, ja se oli tosi kiva ja tarjosi silmäniloa ja estetiikkaa. Miten se nyt on mahdollista, ettei jotain järkevää yhteistyötahoa löydy näin laadukkaalle blogille? No, enpä kyllä blogimaailmasta mitään ymmärräkään. Toivottavasti tilanne muuttuu.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Tuuli, tämä blogimaailma muuttuu koko ajan niin kovalla tahdilla, että sitä omaa paikkaa saa kyllä hakea vähän jokainen aika-ajoin. Portaalien aikakausi taitaa olla ohi meille ei-ammattibloggaajille, jotka eivät pysty sen varassa täysin elämään. Mutta katsotaan, ehkä joku ratkaisu löytyy vielä minullekin! Hyvää Uutta Vuotta!

 28. Mari sanoo:

  Kiitos inspiroivasta blogista, poikkeat eduksesi monista sisustus- ja life styl blogeista. Olen seurannut sinua vuosia ja toivotan hyvää jatkoa ja tietysti toivon, että jatkat vielä bloggaamista jossain vaihessa.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Mari, ihana kuulla, että sisältö on kantanut jo vuosia. Itsehän tälle hommalle aikalailla sokeutuu :) Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Hyvää Uutta Vuotta!

 29. Viude sanoo:

  Hei! Kaipaamaan jään minäkin. Samanlaista arjen kauneutta ei muualta löydä! Olen saanut blogistasi niin paljon. Olet näyttänyt, että kauneutta on joka puolella ja että siitä on lupa nauttia! Kiitos sinulle ja toivon kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!!

 30. Nimetön sanoo:

  Voi harmi. Minäkin olen todella nauttinut blogistasi jo useamman vuoden ja toivon. että jatkat vielä. Hyvää Jutta vuotta joka tapauksessa!

 31. Celine Urdal sanoo:

  I have been following your blog in two years time now, and it has been one of my favorite one`s. Thank you! I wish you a peaceful, and good 2017.

 32. Merja sanoo:

  Voi miten harmillista. Läppärini on ollut telakalla viikkoja. Puhelimella seuraaminen ei ole ollut iisiä, joten taukoa on ollut. Mulle ei jäänyt edes aikaa tehdä jäähyväiskierrosta postauksiisi; ymmärsin niitten katoavan kokonaan.
  Kiitän sua erittäin tyylikkäästä blogista, toivottavasti joskus vielä palaat eetteriin!

 33. Maisa sanoo:

  Hei Maiju, oikea päätös, siis sikäli, että mihinkään puolivillaiseen ei kannata lähteä mukaan, koska se alkaa kaduttaa ennemmin tai myöhemmin. Bloggaamisesta pitää pystyä nauttimaan, niin se ilo ja into välittyy myös lukijoille.
  Sulla on ollut hienosti oma linja, usein samat jutut ja (mainos)kampanjat pyörii monissa blogeissa kyllästymiseen asti. Kyllä lukijat löytää sun uuteenkin blogiin, jos ja kun inspis iskee ja päätät jatkaa. Nauti ja lepää sillä välin!

 34. sanna sanoo:

  Moi, yleensä en blogeja kommentoi, mutta näin on miltei pakko! Tyylikkäät, aidot ja persoonalliset blogit ovat ihan yhden käden sormilla laskettavissa, ja tämä on ollut yksi niistä! Tsemppiä jatkoon, toivottavasti sinusta kuullaan vielä.

 35. ninni sanoo:

  minäkin, hiljainen anonyymi, joka olen seurannut blogiasi ja ihaillut pettämätöntä tyylitajuasi jo vuosi, jo blogisi mysecondhand-ajoilta. Kaikkea hyvää tulevaan ja kiitos pienistä hetkistä ja ihanista kuvista, joista sain voimaa kaiken ikävän keskelle.

 36. Annis sanoo:

  Toiveikkaana palaan tänne muutaman kerran viikossa, jos olisikin tieto blogin jatkumisesta. Toivottavasti jatkat vielä, blogiisi sisältö on todella laadukasta ja inspiroivaa ja jutut mielenkiintoisia! Lukisin niitä niin mielelläni jatkossakin, instan lisäksi.

Kommentoi