| SUOMEN KAUNEIN KOTI -KULISSEISSA

18 / 3 / 2017

Hei! Kun kirjoitin edellisen postauksen, ajattelin, että aivoistani poistuisi kaikki sisustusbloggaamiseen liittyvät asiat. Tai no ei ihan kaikki tietenkään, mutta että harrastus korvautuisi pikkuhiljaa muilla harrastuksilla. No eihän se tietysti niin toimi, varsinkaan kun näitä juttuja on tehnyt henkeen ja vereen omistautuneena. Ja lähes vuosikymmenen ajan. Eli siis. Olen hiljalleen palailemassa, vaikkakaan en täällä. Tietoa uudesta sivusta tulee mahdollisimman pian!
 
Sitä ennen muutama sana tästä t o i s e s t a  j u t u s t a, joka on jo pidempään ollut taustalla meneillään. Moni teistä jo tietääkin, että meidän koti on ollut mukana Maikkarilla nyt neljättä kautta pyörivässä Suomen kaunein koti -ohjelmassa! Ajattelin, että kerron nyt siitä vähän taustaa eli mistä kaikki alkoi.
Sattui nimittäin niin, että me oltiin viime kesänä mökillä, kun puhelin soi. Olin juuri laittanut sen latautumaan, sillä akkua oli jäljellä enää muutama prosentti. Mulla oli parikuinen Theo sylissä ja yritin rauhoitella kärttyistä pientä. Vauva rauhoittui ja päätin vastata puhelin edelleen superlyhyessä johdossa kiinni. Kesti hetken siinä kaksinkerroin kyykkiessä tajuta, että toisessa päässä tosiaan oli Banijayn tuotantoyhtiö, josta tiedusteltiin meidän halukkuutta osallistua ohjelmaan! Asia vaati tietysti kypsyttelyä enemmän kuin yhden puhelun ajan, sillä Teukkahan oli vielä silloin tosi pieni. Eli jaksaisinko vauvanhoidolta lähteä mukaan, miltä kameran edessä oleminen tuntuisi ja ennen kaikkea, mitä kaikkea kotona pitäisi tehdä, jotta sen saisi kuvauskuntoon..!? Merimies, anoppi ja kaikki kaverit olivat kuitenkin heti osallistumisen kannalla, joten päätös syntyi muutamassa päivässä…
Miltä osallistuminen sitten tuntui? Ensinnäkin kaikki viime kesän oikeasti helteiset päivät (niitä oli yhteensä kolme) menivät siivotessa. Se oli oikeesti tosi iso urakka – kaikki repsotukset ja tekemättä jääneet jutut piti laittaa kuntoon, kaikki ylimääräiset tavarat piti järjestellä ojennukseen ja jokaikinen nurkka piti kuurata puhtaaksi. Merimies ilmoitti jo heti ekan puhelun jälkeen, että ei osaisi olla kameran edessä luontevasti, joten esiintyminen ohjelmassa jäisi mulle, jaiks… Kokemus oli mullekin ensimmäinen, joten en oikein osannut ajatella siitä mitään. Lopuksi kävikin niin, että olinkin aika huonosti valmistautunut siihen mitä tulisin kameran edessä sanomaan, ja omat repliikit tuntuivat tosi sekavilta… ei kovin fiksua! Onneksi kaikki kaudet on kuvannut lähes sama kuvaustiimi ja ohjaaja eli he osasivat opastaa mua hyvin. Tilanne oli siis loppujen lopuksi melko rento ja moni otto meni jopa ensimmäisellä purkkiin. En vaan itse jälkeen päin muistanut yhtään, mitä olin sanonut!! XD XD
Meidän osuus kuvauksista kesti kolmisen tuntia. Tuomareita me ei tavattu lainkaan ja se tiedettiinkin jo etukäteen. Tästä olitiin erityisen tarkkoja, jotta mitään puolueellisuutta ei pääse tuomareihin nähden syntymään. Myöskään mitään kuvausmateriaalia ei perheiden ole mahdollista nähdä etukäteen vaan me nähtiin meidän jakso aivan samaan aikaan kuin kaikki muutkin katsojat! En pysty tähän kuvailemaan, miten hullun jännää se oli, koko perhe samassa mytyssä sohvalla ihmettelemässä mammaa telkkarissa, heh! Jännitin omaa esiintymistä niin paljon, etten hoksannut stressata tuomareiden kommentteja saati pisteitä ollenkaan etukäteen. Happi alkoikin kulkea vasta sen jälkeen, kun mun oma osuus oli ohi ja tuomareilta alkoi tulla mitä ihanampia kommentteja meidän kodista! Aivan mahtavaa!!! Pisteiden tultua täällä sitten kiljuttiinkin jo ihan ääneen, sillä tilannehan meni todella tiukaksi ja kaikki kodit saivat huippupisteet. Huh hei, istuin sohvalla suu auki varmaan vartin ja vaan tuijotin puhelimeen tulvivia onnitteluviestejä! Me ei _t o d e l l a k a a n_ ajateltu, että meidän koti voisi mennä finaaliin!

Ja sitten paluu tähän päivään: tällä hetkellä eletään siis ohjelman loppumetrejä eli Suomen kaunein koti -kilpailun äänestys käynnistyi maanantaina. Äänestysaikaa on viikko eli sunnuntaihin 19.3. klo. 24:00 asti. Voitto ratkeaa finaalijakossa 27.3. Meistä olisi tietysti aivan huikeaa voittaa kisa eli jokaikinen ääni on äärimmäisen tärkeä!! Jos haluat antaa meidän kodille äänesi, niin äänestys löytyy tämän linkin takaa. Meidän koti on numero 6 – kerrostaloja eri vuosikymmeniltä. KIITOS teille kaikille, jotka äänestätte!!! <3 <3

Ja sitten vielä viimeinen kysymys – mitä tekisin voittorahoilla? Verokarhun vierailun jälkeen ostaisin itselleni uudet silmälasit ja kävisin hammaslääkärissä. Sitten varaisin viikonloppuloman merimiehelle, Teukalle ja mulle. Kävisimme jossain Euroopan vanhassa kaupungissa kiertelemässä paikalliset 2nd hand -kaupat ja kirppikset. En keräisi lattialta yhtään lelua kolmeen päivään, enkä pesisi pyykkiä. Enkä varsinkaan laittaisi ruokaa! En muista koska viimeksi olisin ollut näin matkan (= lue vaihtelun) tarpeessa kuin nyt!! Aina ja Paavo saisivat myös jotain haluaamaansa kivaa. Lopuksi toteuttaisin toisen näistä kahdesta sisustushaaveesta – ostaisin joko unelmieni valaisimen tai hiotuttaisin keittiön ja olohuoneen lattiat puulle. Koti <3

26 Responses to “| SUOMEN KAUNEIN KOTI -KULISSEISSA”

 1. Paula sanoo:

  Ihan mahtavaa että palaat blogin pariin. Jään odottelemaan uutta osoitetta. Multa jäi ohjelman jakso näkemättä, kun oltiin just silloin reissussa. Olen kuitenkin ääneni antanut. Eihän tässä nyt ole epäilystä kenelle ne kuuluu. Toivottavasti voitatte ja pääset viikonloppulomalle! Aurinkoista kevään tuloa

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos paljon ihanasta kommentista Paula! <3 Uskoisin, että meidän jakso (nro 6) löytyy vielä Katsomosta eli jos haluat nähdä ohjelman, niin se lienee vielä mahdollista :)

 2. Ääneni meni teidän kauniille kodille. Pidin siitä, että koti on sisustettu rakkaudella, kekseliäisyydellä ja hyvällä maulla, ei rahalla. Teillä on todella kaunis koti ja ansaitsisi voiton. Onnea kisaan :)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Maria ihanasta kommentista sekä äänestä! <3 <3 Tätä kotia on kyllä tehty pitkään ja hartaasti, välillä yrityksen ja sen kuuluisan erehdyksenkin kautta, heh ;)

 3. Sarp sanoo:

  Piti katsoa Katsomosta uusiksi teidän kodin osuus ja annoin samalla ääneni.
  Odotan innolla sinun ja Netta paluuta sisustusjuttuihin.
  Olette molemmat minun tyylisuosikkeja.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos äänestä!!! <3 <3 On tää kyllä jännä, miten bloggaminen voi tuoda samanmielisiä ihmisiä yhteen ja vieläpä niin, että siitä syntyy jopa yhteinen yritys. Odotan niin innolla uuden blogin julkaisua!! :)

 4. Kati Salmela sanoo:

  Mä niin toivon, että voitto osuisi teille Teidän kodin tunnelma, kodikkuus ja sun sisustustyyli on ihan omaa luokkaansa. Tuo sun suunnitelma voittorahoille on niin hyvä, olisit varmasti ansainnut loman ja muutaman vapaapäivän lapsiperheen arkiaskareista ☺️ Peukut pystyyn ja onnea matkaan

  • Maiju Maiju sanoo:

   Voi kiitos Kati!! <3 Kieltämättä pieni vaihtelu tekisi nyt niin hyvää, tehdään molemmat miehen kanssa tällä hetkellä vähemmän töitä, jotta Theo saisi olla mahd pitkään kotona. Eli reissuhaaveet on toistaiseksi lykätty pitkälle tulevaisuuteen. Muutenkin voitto olisi mahtava tunnustus tästä "harrastuksesta", joka ob jostain kumman syystä jaksanut kiinnostaa vuodesta toiseen :) :).

 5. Sartsuli sanoo:

  Ääni annettu teidän ihanalle kodille!<3

 6. Teidän koti on kyllä niin kaunis ja oman tyylinen, että sen soisi voittavan. :)
  Ja aivan mahtavaa, että palaat taas bloggailemaan! :)

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Suvi! <3 Paussi teki hyvää ja antoi hyvän tilaisuuden miettiä tätä hommaa kokonaisuutena vähän uusiksi. Eli pian jatkuu taas uudella innolla! :)

 7. Anna sanoo:

  Teidän koti ansaitsee kyllä voiton! Niin ihanasti sisustettu vanhaa vaalien ja itse värkäten. Ja sama kodikas linja menee läpi koko kotinne.

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos Anna! Nämä kommentit ovat niin mahtavia, että ihan häkeltyy..! <3 <3

 8. Mirella sanoo:

  Tänään aamupalalla katsottiin kylässä olleen äitini kanssa tallenteilta se SKK-jakso, missä oli se teidän koti. Hän kun kyseli, mitä kotia niistä finalisteista äänestin. Onhan se teidän koti niin ääneni ansainnut, ehdottomasti. Pitkään blogiasi seuranneena ihailen suuresti sisustustyyliäsi ja kotiasi. <3
  Ja mitä vielä ... päästään piakkoin uuden blogisi pariin. Kerrassaan mahtavaa ja vielä Nettan kanssa. Ihanaa kun palaat. <3

  • Maiju Maiju sanoo:

   Niin hauskaa, että jaoit tuon pienen tarinan, ihan parasta!! Näitä on niin kiva kuulla. Kiitos muutenkin ihanista sanoistasi, ne merkkaavat tosi paljon samoin kuin annettu äänikin, kiitos!! <3 <3

 9. Jenni Määttö sanoo:

  Oon jo pidempään lukenut blogiasi. Teillä on niin persoonallinen ja kodikas koti. Sulla todellakin silmää erinlaisten asetelmien tekoon! Melike! Ääni annettu jo, toivottavasti voitatte! Pidetään peukkuja!

  • Maiju Maiju sanoo:

   Kiitos paljon, miten ihana kommentti!! <3 <3 Seuraavat pari vuorokautta tulee kyllä olemaan äärimmisen jännittäviä, huh... Kiitos äänestä!! :)

 10. Hanna sanoo:

  Nuo telkkari kuvaukset ovat kyllä jänniä paikkoja. Meiltä on aikanaan kuvattu Tila ohjelmaan. Maanantaina soittivat ja torstaina kuvattiin. Oli siinä pienten lasten kanssa aika homma, mutta kiva muisto jäi ja oli mukava seurata ammattilaisten puuhia vaikka lopulta nauhoitettu filmi päätyi pari vuotiaan käsiin ja nelivuotias kyseli kuvaaja avustajan lähes pyöryksiin Ja ohjelman ulostulo päivänä jännitti ihan hullun paljon! Onnea kisaan, teillä on ihana koti.

  • Maiju Maiju sanoo:

   No huh mikä aikataulu!! Meillä sentään oli useampi viikko, vaikka lapsiperheessä semmonen ennakkoon siivoamisen käsite on tietty vähän tuntematon, hahhah!! XD Kiitos paljon kannustuksesta, jo kaikki ihmisiltä tulleet ihanat viestit ja kommentit on tehneet tästä ikimuistoisen kokemuksen! <3 <3

 11. Essi sanoo:

  Mä arvoin pitkään sen marokkolaishenkisen juna-aseman ja teidän välillä, lopulta annoin äänen teidän kodille. Tsemppiä!

 12. maisa sanoo:

  Teillä on kyllä aivan upea koti. Mistä löysit aikanaan tuon välitilan laatan?

  • Maiju Maiju sanoo:

   Laattoja oli tosi vaikea löytää, mutta vaasalaisen Casa Ceramican kautta löytyi jostain päin Etelä-Suomea 100m2 erä, josta ne meille tuli.

 13. Lotta sanoo:

  Moikka!

  Onko teillä vielä olemassa se Ikean Linnarp-astiakaappi?

  • Maiju Maiju sanoo:

   Ei ole, myin sen eteen päin vähän ennen kun hankittiin tuo musta sivutaso keittiöön. Ikeaan on muuten tullut sama malli uudestaan, värit koivu ja musta muistaakseni :)

Kommentoi